Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ångesten knullar mig hårt och jag ber er om ursäkt, men jag vet inte vad jag gör riktigt

*


jag kan inte
skriva
har inte
skrivit
på hur länge som helst
eller joo
bloggen
men
inget annat
inget med riktiga
ord
inget riktigt menat
att
läsas

radbrytning
jag vet
du hatar
det
säkert
men
just nu
har jag inga
ord
så radbrytning
is
what I do

för
du vet
när mina
ej existerande
ord
stängs inne
alltför
länge så
exploderar jag i
ångest
av den
generella typen

( diagnosen är
preliminär:
sjukligt svårmod,
generell ångest,
tvångsbeteende och
så något mer som
jag
inte riktigt minns)


[är det så här
det känns
att vara
lycklig?]


som sagt,
det här var inte
meningen
att bli något
alls
bara mitt sätt att
fly
ångesten.
ni behöver inte läsa,
och
mina radbrytningar
får ni så gärna
hata
och
snälla någon
endaste?
säg att det
här
var uruselt
för det är
ju
sanningen
och lögnen har
ju
så sällan
vunnit

i längden.


[jag kanske
borde vara
lycklig
nu]


borde kanske slutat
nyss
men ångesten är
kvar
och jag måste
fortsätta
skriva och
fortsätta
( andas in
andas
ut )
fly


[eller vad tycker
du?]


och vi närmar oss
småtimmarna
långsamt
i och för sig
men säkert
och plågsamt
för gryningen innebär
ny dag
innebär
ny natt
innebär
en aldrig sinande ström dagar och nätter
tills plötsligt
mörker
åh jag längtar
tror jag
men man vet ju inte
säkert

förlåt och ursäkta och pardon me
för att det är ni som
blir offer
för min ångestflykt
men det är
nog
inget jag kan riktigt
hjälpa
det är något som
bara blir
när jag inte får
hjälp

( dom sa två till tre veckor
och
nu har det gått fem )

självklart finns det
så himla
många som
behöver
som flyr från
ångestar värre än
min men
även jag är
i stort sett
oskyldig
eller jag menar
visst har jag
gjort fel
ibland
men jag välkomnar
ett första kast
från vemsomhelst

jag ger upp
för er skull
jag ger upp
för tillfället
jag ger upp
låter den komma
ta mig
knulla mig
hårt
utan att låta mig
komma
utan ett ge
tillbaka det den tar
jag ger upp
för jag
är faktiskt inte
tillräckligt stark
den här gången
jag inser det
som jag insåg förut
redan innan
jag är
alldeles
för svag
jag ger upp
för tillfället
skonar er
( det är
för sent
jag vet och
jag ber er om
förlåtelse )

förlåt mig















men jag mår verkligen inte bra





*





Övriga genrer av cohen
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-02 00:44



Bookmark and Share


  Ezo
Ångest, kvävande, explosion :)

Bra skrivet!
2007-06-23

    Bim
Mycket bra text om vad en del av oss då och då får leva med ,-ngt som bara kommer smygande ,-den är äkta din text,-bra gjort.Hälsn.Bim
2007-06-17

    Maria Malm
Hoppas att Du snart mår bättre. Har saknat Dig på sidan. Något man skriver rakt ur hjärtat är aldrig någonsin fel.
2007-06-02

  Blumma.
Du beskriver ångesten väl. Jobbigt som fan. Jag hoppas att du, ja mår bättre. känns väldigt lamt att skriva, men det gör jag.
Hmm. :) Kram.
2007-06-02
  > Nästa text
< Föregående

cohen
cohen