Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Situation...



hon går som en kall vind
varje steg ett andetag
varje andetag en evighet

hennes hår är korpsvart
fladdrar till lite när hon rör sig
som om natten flödade ur henne

i kontrast är hennes ansikte vitt
blekt som en månstråle en novembernatt

små vita hander håller hårt i varann
bakom ryggen, där de inte stör

hennes läppar är hårt ihopsmälta

en blå ven bultar på vänster tinning
hon är stressad, hon funderar

och saktar ner lite, under ett svagt ögonblick
verkligheten rusar omkring henne

en bakgrund till ett motiv
eller ett motiv inbäddat i ett annat

hon lossar ena handens grepp om den andra
stoppar ner den i fickan och tar upp ett paket
ett paket cigaretter och en silvergrå tändare
en helvit cigarett förs in i mungipan
och paketet försvinner ner i fickan igen

tändaren flyttas varsamt över från hand till hand
hon tänder cigaretten med ett djupt bloss
och stoppar ner tändaren i en annan ficka

hon står still nu

det korpsvarta håret ligger som förfryst
andetagen är djupa och långsamma

hennes ögon söker sig mot cigarettens glöd
den hand som tände tar tag i cigaretten med två fingrar
och kastar den hårt på marken

händerna knyts samman bakom ryggen igen
stegen återupptas
andetagen likaså
det korpsvarta håret fladdrar till och sjunker in

hon går som en kall vind
varje steg ett andetag
varje andetag en evighet

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 224 gånger
Publicerad 2007-06-04 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen