Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kanske man beträder ett okänt gränsland…


Ett förunderligt möte



Gick Aschebergsgatan fram och hamnade allt längre bakåt i tiden
På väg mot okänt mål
Solvarm asfalt reflekterade skuggan av mitt nya jag
Kände en doft av Frankrike eller var det Italien
Blundade och tider flöt samman
Såg upp och där framför mig stod Al Capones farfar,
med spatserkäpp och iklädd den förnämsta av ordensmedaljer.
Var det ett skämt
Nej, verkligare kunde ingen vara
Såg mig omkring, men bara jag och denna ålderstigna man delade samma gata - och kanske också samma minnen…
En overklig känsla infann sig och en surrealistisk performance uppdagades.
”Gammelfarfar” lyfte plötsligt på hatten, log och sa;
-Bonjour Madame!
Jag log tillbaka och hälsade på samma språk.
Fortsatte sedan gatan fram
Vasastan var sig lik
Det var bara jag som var annorlunda





Övriga genrer av Carola Jeryd
Läst 542 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-14 01:39



Bookmark and Share


  Si.a
Spännande och givande möten, en del av människans utveckling, bra beskrivning och mkt bra bildspråk. Du lyckas ta med väldigt mkt bland de få rader. Det kallar jag för berättarkänsla.
2010-11-25

  lodjuret/seglare VIP
det känns omöjligt att möta al capone på en gata i sverige av idag utan att se honom lyfta på hatten för möjliga damer i ljus o skugga, tänka sig vilket skådespel som fanns där bara för dig att se och uppleva, en annan skulle nästan ha blitt avundsjuk om int så mye stod på spel att förlora, avunden är väl en dödssynd?
2007-07-22

  Svante
Känns lite som att du skriver om en dagdrömmarpromenad. Stilen känns igen från dina brevtexter.
2007-06-14

  blåljus
haha! en mycket underhållande och vacker text! tack för den =)
2007-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för