Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm om Frihet

Jag önskar att det fanns ett hus för mig, någonstans.
Kanske ute på landet…
Ett hus som klarade av att hantera mig.
Och min volym.
Ett hus i rött med vit inramning och skog tätt inpå.
En önskebrunn och en hammock…
I ladugården som jag lät bygga bor de vita fjällkorna.
Tre till antalet.
Alla glada med blöta mular.
Kärleksfullt slickande min hand.
En hund som inte skäller eller hoppar.
Som framförallt inte luktar.
Ja, en hund som kan vakta mig…
I min stuga ute på landet.
Finns det en öppen spis, ved och eldgaffel.
Knarrande golv med trasmattor.
Och ett lugn som inte är fabricerat.




Fri vers av Jesper Kling
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-15 18:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ja, livet som dröm på landet är visserligen ett hårt liv för den som int vill vara alltför bekväm, men det är en härlig stadslös dröm som en del människor lever och där inte drömmer om ett stadsliv i plast, betong och neon, trängsel eller bortsupen dödslängtan
2008-12-01

  Linda Odelmar
fin dikt, målar upp en mysig bild!
2007-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Jesper Kling
Jesper Kling

Mina favoriter
Rannsakan