Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XXI - Cryphion

-Så, vi möts äntligen! sade den mörka gestalten och tog ett steg in i rummet. Gestaltens anlete måste ha varit täckt av en skugga där den stått, för nu stod \"hon\" där och tittade undersökande på Andreas.
- Du ser precis ut som henne...
- Jag valde ett utseende som skulle kännas bekant för dig! Andreas gick utforskande runt henne, och tittade undersökande på henne, och fann att minsta skavank, födelsemärke och blemma fanns där. Han kunde dock inte se innanför hennes vita klädedräkt, men de rätta formerna fanns där.
- Hur...?
- Detta rummet tillåter oss att läsa dina tankar, önskningar och rädslor. Utifrån din tankar om och din kärlek till kvinnan \"Sara\", så skapades mitt utseende, och jag kommer att ledsaga dig igenom din resa här i Cryphion. Alla andra medborgare i min värld kommer att anta formen av andra bekanta i din omgivning. Din mor, din far, syskon... Vem som helst!
Andreas kliade sig i huvudet. Han visste ännu inte varför han var här. Han kanske inte behövde veta.
-Är du redo? sade hon och log, precis på det där sättet som Sara brukade göra. Han blev glad och tog hennes hand.
Och så steg de in genom dörren till en ny värld...




Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 236 gånger
Publicerad 2007-06-17 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson