Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Rädslan är den punkt som våra liv kretsar kring... försåtlig och smittosam. Om vi blev klart medvetna om att vi i själva verket aldrig dör, att vi alltid får en ny chans, så skulle vi kanske inse att det inte finns något att frukta.\" Shirley Mac Lane


Reinkarnation, eller kärleken är större än rädslan

Alla flyktvägar är avstängda, skulle jag skriva
men sanningen är denna: att flykt
behövs aldrig

för silvertråden som rör sig så lätt
genom kosmos där stjärnor bebos av
Mayan och oändligt

så många fler, som få ännu känner

Atomer hålls ihop av flytande silver
mellanrum fylls ut: rädslan försvinner
det är detta vi kallar för själ
som rasar och som just nu förnimmer

evig frihet i dans med planeter

Lånad till kroppars förtjusning
instängd men ute om natten i
silverljus förs silversträng på rymdutflykt
innan, sedan tillbaka till det vatten

som är källan till allt

och som aldrig sinar bara
bryts i svallvågor tillfälligt
då materien inte kan hålla den längre
och kropp låter anden fri

att en millisekund, en så liten stund
vara sin egen, sitt eget sammanhang i
galaxers evighet och själars enighet





Fri vers av Poetnissa
Läst 450 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-23 15:12



Bookmark and Share


    Morbide
måste läsas flera gånger om man ska förstå men det här slog igenom:

\"för silvertråden som rör sig så lätt
genom kosmos där stjärnor bebos av
Mayan och oändligt

så många fler, som få ännu känner\"
2007-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa