Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad och baserad på Tove Ditlevsens dikt; \"De evige tre\"


Treeviga


Det finns två män i världen,
som ständigt korsar min stig
Den ene är den jag älskar,
men han älskar inte mig

Den andre finns i en nattlig dröm,
bebor mitt mörkaste sinne
Den mannen gav mig en tid ur sitt liv,
numer är han blott ett minne

Den ene blåste sin ande in,
och lyckligt den lever än
Den mannen färgade hela mitt liv
men han kommer nog aldrig igen

Den andre brann som elden röd,
förförde i älskogens dans
Lockade, pockade - bjöd av sin mjöd,
fick mig att tappa all sans

Nu när jag står mellan dessa två,
har jag det lite på känn
Att snart så kommer undret ske,
De smälter samman till EN




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-25 16:15



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
sagolikt fint poetat,
vackert, sensuellt
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för