Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oförstående...



ibland... vissa stunder...
vissa dagar och under ett fåtal omständigheter
när vädret är på ett ovanligt vanligt sätt
eller precis efter eller strax före
en enda droppe, en rökig inhalation... en händelse
diffus och underbar och helt icke-speciell

totalt genomdränkt...

då andetagen flödar slött och segt
en evighet mellan inandning och utandning
mellan andetag och mellan sekunder...
mellan en ostrukturerad synvinkel
och en enda blick helt utan betydelse

då existerar ingenting mellan tidig morgon
och långt efter sen kväll
mellan stor bokstav och punkt
ingen riktig betdelse
ingen äkta mening

ett liv utan födsel, ett liv utan död
ett liv utan liv...

Håll andan hårt... långt in...
djupt ner... inombords... nedgrävd
inuti varje nagel, varje hårstrå...
varje tanke, varje dröm
varje dag och varje natt

Det finns ingenting utanför...
Överlev... efterlev...

levrat blod... torra salivstänk

det är andetag och enstaka ögonblick
allt annat är förgängligt...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 224 gånger
Publicerad 2007-06-27 22:48



Bookmark and Share


    Nattviol
som tiden mellan atomernas
svängningar..?
den där lilla stunden när allt
stannar, eller verkar stå still?
eller jag vet inte
det är tungt ibland att läsa dina
ord - värjer mig ibland för mörkret
kanske för att jag har det själv
inom mig och gör allt för att mota
bort det..
mörker och ljus - det ena skulle
inte finnas utan det andra!
gillar dina texter men vet ibland
inte alls hur jag ska förhålla mig
till dem - det blir mer som en
känsla av... ? eller....?
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen