Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har inte sovit... ursäkta möjliga stavfel och/eller grammatikkonstigheter... trött i huvudet... this one seemed much better in english... cause it made some sense there...


Ett litet rött paket...



Den levererades i en kartong
vackert inpackad i skinande rött silkespapper
med ett svart sammetsband
knutet i rosett
på ovansidan...

Sammetsbandet tycktes skrika till i vånda
när saxen tog ett smärtsamt bett rakt igenom rosetten
men tystnade snabbt för att leva resten av sitt liv
nedtryckt i lådan för \"fina saker\"...

Då innehållet i paketet var okänt
när det gäller ömtålighet och paketering
så fick saxen vila under resterande uppackning

Istället blev det till...
Tänder... Naglar och Fingrar...
Bit... Riv och Slit!

Fasan låg i ljudet som låg i luften
rivet papper, slitet papper...
vått, salivmättat, avbitet papper...

långsamt fylldes marken med slamsor av rött,
bitar av det som för en sekund sedan var så vackert
som kärlek i en gest av val och värme
blev nu till någonting helt annat...
levrat blod, använt liv... på ett ögonblick
förkastat liv...

Utan det vackra svarta sammetsbandet
och helt avklätt från rött silkespapper
såg kartongen anspråkslös ut...
en brun skokartong av gammal typ

Locket öppnades snabbt och förkastades bland allt det röda på golvet
Kartongen var fylld med paketeringsmaterial
skumgummibitar agerade skydd mot oaktsam hantering
bitar av tidningspapper i bollar och lite småbitar av bubbelplast

Det kändes lite bättre nu när vi visste att den var väl paketerad
Bit för bit kastades allt paketeringsmaterial bort
långsamt och metodiskt tills allt var på golvet
bland röda slamsor av kärlek och ett nu helt oanvändbart lock

Och sedan såg vi den...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-30 09:08



Bookmark and Share


    Nattviol
vad?
vad såg ni?
åh, jag måste ta fantasin
till hjälp...
asch
så oerhört vackert beskrivet
av en presentöppning...
som en blodig operation
eller obducering
tankar igenkänningsbara
gillar!
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen