Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det käsnlokrig som ligger mellan de icke sagda orden.Det är inet lätta att ta på outtalade känlslor,vibrationer som legat i luften under lång tid. Det är helande att få känslora på pränt. Så här kan det kännas efter en helg med la. familia.


Inbördeskrig

Full styrka
full närvaro
förblindad av närliggande andedräkter
klär dalen nedan i en trolsk dimma

Spindelnätsbeklädda benrangel
skramlar fram genom skogen
fast bestämda att fånga natten

Likgiltiga soldater marscherar
fram över fälten
tillsynes betrodda att strida för sitt folk

Fötter kliver över kroppar
stövlarna ger inte ifrån sig det de förväntar sig
de enbart beklär likgiltiga fötter
som för mindre än ett liv sedan
enbart tagit en handfull steg.

Till full styrka
har vi gett oss in
gett oss av
till slutet
där trötta kroppar läggs ner i mossan
för att vila
vila i full närvaro









Fri vers av Sara Anteskog
Läst 363 gånger
Publicerad 2007-07-06 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara Anteskog