Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han kom genom gemensamma bilder, urklippta bitar, ihopsatta på nytt och sedan liggandes för mig att betrakta och möta.


Draken i vattnet

Draken i vattnet, väntande fara
Lurar och spejar utan att svara

Fäller upp sin sköld bara utifall att
Redo att slåss, dag som natt

Bevarar sin ofödde son intakt
Lutar sig bakåt, alltid på sin vakt

Snårar sig fram i trassliga snår
Sprutar sin eld allt vad han förmår

Flamman är het
Men det är ingen som vet

Han söker ett hem
Det spelar ingen roll hos vem






Fri vers av Sara Anteskog
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-07 12:41



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Tycker om denna, det är enkla bilder som väcker känslor och frågor. En dikt som får mig att vilja veta mer. Bra!
2007-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Sara Anteskog