Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara lite ord och tankar som strömmade ur mig. Vet inte riktigt varifrån det kom.


Vet inte

Politiker ser utgifter
Militärer ser hotbilder
Det är dags att pacificera

En familj försvinner
Ännu en och ännu en
Vem kan blodbadet stanna

Att aldrig veta vem som nästa blir
Att försvinna från jorden yta
Byar som fanns finns ej mer
Där barn lekte nu tomhet med tystnad leker

Du kommer aldrig att förstå
Varför dig världen glömmer
Ett land utan olja
Ett land utan makt

Om vi ej vet att ni finns
Vem ska er hjälpa
Men än finns det anda
Än finns det hopp
Ur mörkret ni ska vandra
En kamera, en bild
Är allt som behövs

Ställ er frågan
Vad händer där
Varför ligger ett barn med tårar på sin kind
Huvudet vilandes på sin mammas bröst
Varför är där ingen som hjälper

Vi skickar soldater med hjälmar blå
Frivilliga som oroshärdar löser
Barn med tårar på sin kind får mat och tröst

Men vad skulle hända om någon ej tog en bild




Fri vers av MaBo
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-08 03:19



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Ja min vän! tänk om allt var så lätt! att det kunde stanna vid en bild, en bild av en lycklig lekplats med skrattande barn... men se så enkelt kan det inte vara!.. vi som gamla soldater vet.. att det finns allt för många blodiga lekplatser, och bilden stannade inte där! i lyckans land!... trots blåa hjälmar.. bra starkt och tänkvärt skrivet min vän.. applåd och bokis.. Lasse
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

MaBo