Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag börjar så smått att förakta min egen art . . . Vem har bestämt att vi ska ta störst plats i det fantastiska paradis som kallas jorden?


Vem äger jorden?

jorden snurrar
eller är det jag

förbi far husen
eller är det jag som far förbi

människa efter människa på en smockad gata
eller har jag druckit något olämpligt

maten räcker inte till
eller är det jag som äter upp alla andras

skogen hugs för att bereda plats
eller försvinner den spårlöst

tigrar blir dödade
eller äter de bara sig själva

min egen art är den felande länken
eller är det bara jag?




Fri vers av Nems
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-29 22:08



Bookmark and Share


  bittle
Riktigt bra. Har tänkt liknande tankar själv.
2007-09-16

  soulmate_
det är inte bara du för det första!
det är alla som är ansvariga för att jorden går under snart!
stark dikt för det andra,känner igen mig ibland...
2007-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nems
Nems