Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämna poesin hemma ikväll

Låt orden vara ifred idag

släpp pennan

låt ordbehandlarens knatter aldrig höras

glöm alla kluriga formuleringar

ja glöm hela alfabetet vetja

ikväll ska poesin inte betyda någonting

ikväll ska orden tala för sig själva

lämna anteckningsblocket hemma
och ge dig ut i natten
utan bokstavspansar

bryt upp! ge dig av!

kasta dig in i livet, det levande livet

och förträng de döda bokstäverna

låt lyriken sova hemma i din säng

kom ut och möt mig i mörkret, i strömmen av liv

lev nu vännen! lev!

för bara idag finns livet, poesin däremot, finns kvar även imorgon




Fri vers av Herr Ångest
Läst 479 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-08-10 19:33



Bookmark and Share


    Eva Olsson
Poesin är en del av livet den kan aldrig lämnas hemma!
2007-09-03

  JamesDean VIP
underbar tanke, svår att genomföra, intressant!
2007-08-11

  © anakreon VIP
Hur gör man om man
inte kan låta bli
att uppleva Livet
som skön poesi?
Carl-Erik
2007-08-11

    Bim
..håller med dig,-ibland bör man inse att inte ens poesin skall ha större chans än den har.Hälsn.Bim
2007-08-11

  Maria Zena Viklund
ja,ett mycket bra förslag ,men ack så svårt!
2007-08-11

  Novemberblomman
:-) Jag har alltid ant.blocket med :-) Även där ute i livet....
2007-08-11

  Anna Nickolausson
poesin finns i mig, går inte att lämna den är en del av mig, men levande har du skrivit
2007-08-11

  Angeldust
Applåderar!
2007-08-10

  devilsangel
Låter härligt! Om man bara kunde...men jag skriver överallt och det går inte att ändra på...Allt blir till poesi :-)
2007-08-10

  Andunelen
Den här gillade jag, bokmärke!!!
Den roade mig coh du avslutade den så fint.
2007-08-10

  Elisa-Linn
Men visst. Fixar du barnvakt åt mej så ses vi där ute! =)
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest