Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Värk som i smärta.


Senryu

 

 

Innanför gåshud

 

börjar knoppar blomma ut

 

ner faller bladvärk




Bunden vers (Haiku) av Alina Ögger
Läst 401 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-11 21:56



Bookmark and Share


  Agnes
mmm.... jag brukar kalla mina alster här på sajten för \"livsvärk\". Det ligger en personlig magi i ord-förväxlingen. Den här fångar just det där magiska, som avslöjar att du genomlevt dina ord. Vackert!
2007-08-12

  Alina Ögger
Denna haiku handlar i stort sett om hur jag, efter operationen med kärlek av pojkvän som tog ömt hand om mig, trots all smärta; kände kärlek och att jag tillfrisknade - blommade...ändå rädd för döden, undrade om jag skulle blomma ut - sedan vissna?
Men värken försvinner för varje dag, likt bladen som snart släpper sina fästen under sensommaren inför hösten. Och mitt mål är att blir frisk då marken är täckt av orange.
2007-08-12

  Alina Ögger
Ola l; det är det som är känslan: in, ut och ner.
Som att bli pollinerad inuti för att blomma ut för att sedan likt döden falla ner, sluta sina ögon NER i jorden, bladverk förmultnar, värken består i detta stressade sammanhang.

Kanske vad det detta som fick dig att känna stress? Tja, då är det ditt ögonblick av stress igenom en haiku. Haiku för mig är just ögonblickskänslan, nuet. Inte bara en lek med ord. ;)
Försöker ständigt minimera min känlsa till dessa tre rader. Som en god poet här på sidan sa; när man inte kan ta bort något mer - är verket fulländat!

Glad att den ändå väckte dig med en åsikt/känsla/tanke.

Tack för din kommentar.

A.
2007-08-12

    Ola L
som vanligt är du bra , dock, \"innanför\" kan du byta ut om det går, jag blir lite stressad: in ut och så ner .
2007-08-12

  Bjarne Nordbö
Sjunker in och stannar kvar. Vackert.
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Alina Ögger
Alina Ögger