Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En härlig sommardag på skansen

Jag tittar ut över Stockholms stad ifrån min höga borg
där jag står då jag kan se människorna där nere
vid Slussen lika stora som små myror på alla gator och torg
Och det medan solen lyser starkt emot mig så att jag
måste kisa med handen ovanför ögonen
för att inte bli bländad

Jo, jag bestämmer mig iallafall för att ta mig
en tur ut till Skansen där alla djuren gör
så att alla barnen öppnar sig och visar sin rätta natur
För barnen bara skrattar och tjoar och har det kul
För de bara älskar djur
Eller hur

Väl framme och inne på Skansen kan jag höra
hur ett barn säger till sin mamma
Mamma, mamma titta där borta är en björn
En så söt liten björn, mamma
Så snälla mamma kan jag inte bara få ta den
med mig hem till min egna goa lilla säng
För jag vill ju att den ska bli till min allra bästa vän
Och det medan en annan unge säger
Titta, titta där borta pappa
En apa
Javisst min son
Och kan du inte se hur stort den kan gapa
och rapa, pappa
Jo då, det kan jag se

Några ungar leker med de nyfödda kattungarna
som springer så fritt omkring i den lilla inhägnade
hagen mitt i den lilla parken
Och det medan andra barn håller på och hoppar
och skuttar omkring på marken
Och då lilla Johnny får chansen att känna på hur det är
att sitta på en liten ponny
Ponny expressen
Och från ingenstans kommer plötsligt det putte lilla
röda tåget på hjul
Ett tåg som är fyllt med små knattar som har haft det
så kul att de alla nu har blivit lite trötta
och lite kantstötta

På Skansen kan allt hända och allt kan ske
Kom hit själva vet jag, så får ni se vad det kan ge
Ni kommer aldrig att ångra er säger jag glatt
medan jag håller på och emot er ler
För det är ju härifrån som Allsången på Skansen
går av banan varje sommar då de spelar musik
och sjunger för er...

Ken Cassel
29/11-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 12:32



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett tag sen jag var
på Skansen, nu kom
jag dit igen! Bra
berättat!
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel