Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svea rike

Jag vaknade upp en dag ifrån mörkret
För det var ifrån mörkret som jag kom fram
nyfödd och grann
då jag visst måste ha hamnat i Svea rikes land

Här finns det visst fyra årstider med vinter
sommar höst och vår
Och det är här som jag står idag och tittar ut
över Stockholms stad
lycklig och glad
För jag står här på fåfängans höga berg
och ser ända ifrån Slussen till Djurgårdens Gröna lund
Känner mig som en kung
Ja, jag ser ut över hela detta vackra sund
Och jag har inte glömt bort hur förtjusande Stockholms
skärgård är ändå

Ja, jag tar mig en tripp till Kaknästornets höga borg
där jag spanar ut över Värta hamnen
som är så full av liv
Och själv så sprudlar jag full med energi
Så jag inser att det här är mitt rike
Det är här som jag har mina rötter
Det här är Svea, och det är här som jag vill leva
det liv som jag lever idag
För här finns det demokrati vilket gör att man kan
leva ganska så fri
Så här gör jag nästan vad jag vill utan att någon
säger stopp eller till
Sedan ler jag lite grann då jag vet att jag är hemma
här i Svea rikes land där jag lever och bor....

Ken Cassel
18/9-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-20 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel