Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nr: 2 Jag är... (ett inre självporträtt)

jag är...
stor och stark
kraftfull själ på skör mark

jag är...
lite av en elefant i en glasåker
med svårigheter
sätta mina stora fötter rätt
således svår att ledsaga rätt

jag är...
lite av en stor grå sak
inte sann i min bild
av lek och glädje

Jag är...
varm och röd
en kladdig och god kärleksbakelse
fyllningen i en varm krämbulle
till för att ätas.

jag är...
liten flicka på en smal stig i skogen
vilsen själ på jakt
efter det skadade villebrådet

jag är...
inställd på att följa
det röda spåret
in i den djupa skogen
bort mot berget och gömselgrottan
invid den djupa sjön

jag är...
fokuserad
att hitta fram till grottan
inställd på att trösta det skadade djuret
det stora starka kattdjuret
som ligger där
och slickar sina sår

det blöder ymnigt och

jag är...
läkaren med plåster och salva

jag är...
sann
ägger mig invid det varma djuret
och smeker dess man

det slickar mig med sin sträva tunga
ser på mig med djurisk blick

jag är...
maten den vill ha

jag är...
vännen den hungrar efter
räddaren som kan ge den livet åter

jag är...
lite av allt som detta stora djur behöver




Fri vers av Sara Anteskog
Läst 162 gånger
Publicerad 2007-08-27 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara Anteskog