Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En häst av guld


nattliga illusioner
skuggspel bland träden

om du står alldeles stilla
kan du i gryningen skönja en häst i guld

den rör sig sakta på ståtliga ben
den rör sig sakta mot obestämda mål

budbärare av livslust i bevarandets form
färdandes på ett inre himlavalv
avlämnandes droppar av

blå

blå

blå

om du tar tre försiktiga steg bakåt
kan du i toppen av din värld
beskåda kulörta lövkronor
sträcka sig upp mot universums tak

om du stilla lyssnar genom vindens sus
kan du höra hästens tagel spela bedårande musik





Fri vers av Sara Anteskog
Läst 422 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-28 18:17



Bookmark and Share


  MyLoveTone
Den har ett underbart djup. Jätte bra, älskar den!
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Sara Anteskog