Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titellös aningslös och fruktlös...



mörk som ett åskmoln
ögon som blixtar som blixtrar
med ett mullrande dån uttalande besvärjelser
sisådär en 6 sekunder för tidigt
... och alltid aningen för sent

tala till mig med en röst som verkligen hörs
se mig med ögon om inte bränner hål i mig
... rakt igenom i mitt grå-våta ansikte

du ser på mig som att du ser ser på mig som att du vet
jag exploderar i aningslöshet

gråt inga tårar, säger du
jag gråter inte tårar, säger du
jag gråter svallvågor av upptorkat blod
slemmiga tankar av kvalfylld fridfullhet
och det lilla extra i en härlig dags irritation

du talar till mig som att du talar till mig som att du hör
jag bryts i bitar som ett överanvänt pussel
... inte en bit passar ihop och alla sidor är grå

somna in
ta en tankes riktning och fånga in den
överfall den med en kniv under alla konsonanters betvingande
slit ut vokalerna och gör en paella på punkterna
tortera den... tills den medger.... tills den erkänner
... dess existens förlitar sig på kvalfyllda ögonblick
och lättjesamma blodutgjutelser...


i skrift är även smärta bara ord...
i handling gör det ont... jävligt ont...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-01 14:46



Bookmark and Share


  enaning
you past the test
2007-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen