Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästerclownen Beppo

Hej Beppo, gör entré!
Publiken har beställt
en hiskligt rolig fan -
till detta cirkustält.

Hej Beppo, slå en volt
och dråsa sen omkull.
Se vi har kommit hit
för dina pajaskonsters skull.

Hej Beppo, vår publik
vill skåda ditt fördärv;
Men vi har inte tid
att språka om din sjuka nerv.

Hej Beppo, ta din mask
och lura oss till skratt;
Det gör oss en smula gott
att fly vår mörka natt.

Hej Beppo, gör entré!
Publiken har beställt
en hiskligt rolig fan -
till livets cirkustält.





Fri vers av Erik L
Läst 371 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-06 14:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Roa sig på annans bekostnad?
Applåd för en så bra beskrivning!
2008-07-29

    ej medlem längre
En charmig och lite tragisk dikt, även denna med en liten annan linje.
Det enda jag kan tillägga i kritik är nog att den hackar lite i tempo i mitten, men inte med något större värde.
Den är värd en applåd!
2007-09-22

  ASD
väldigt fin dikt...gillar den skarpt.
2007-09-09

  -Ulla Tilemo- VIP
Fin poesi, med mycket dolt mellan raderna. Bravo!
2007-09-08

    eva m h
Clownen är det bästa på Cirkusen, om han är bra vill säga.
Känner igen mig i honom/henne!
2007-09-07

    Bodil Sandberg
När narren gör entre..tycks alla andra le...flina och skratta..och tycks inte fatta...han speglar oss alla...i sitt raljeri - tack för klok poesi!!!!
2007-09-07

  Lena Renman
Under clownen yta finns...
Väl beskrivet detta
lena
2007-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L