Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det regnar låter det som om någon skjuter mot mitt fönster...



det fanns en gång någonting som kallades glädje

inte lycka, utan bara glädje

att vara glad utan anledning är onormalt numer

"varför är du så glad för?!"

det är samma sak åt andra hållet

måste man verkligen veta precis allt?

om man är ledsen utan orsak är man vad?

yup, "deprimerad" eller "lite deppig"

allt behöver inte hårdras så, eller?

man kan t.o.m. "tala i tystnad", "färdas utan mål"

... eller vara sur utan att för den skull inte vara glad

om man nämner ordet "meningslös" som ett adjektiv

är det man säger, och den man är verkligen alltid negativ?

"livet är meningslöst" behöver inte betyda "jag vill dö"

"livet är meningslöst" kanske bara säger att sökande efter mening är dumt

livet är ingen gigantisk, fullt uträknad plan där alla ord betyder någonting klart

eller tydligt...

(detta från en idiot som tycker "gurka" och "gurkmeja" är underbara svordomar)

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 212 gånger
Publicerad 2007-09-06 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen