Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam liksom lövet

Det höstfärgade lövat trillar ner
sakta, sakta mot marken
Jag följer det med blicken
och ser på det när det landar
Alldeles ensamt ligger det där,
de andra löven sitter kvar i trädet
Lövet ser så ensamt ut där det ligger
utan någon enda vän
Jag tittar på lövet och tänker;
Sådär kan jag också känna ibland




Fri vers av Helena
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-09 16:35



Bookmark and Share


  Bossewi
Känslan känns igen och du fångar den bra. Hoppas du inte har den för ofta.
2007-09-24

  Jack_iX
En bra liknelse om ensamheten o känslan att vara ensam !
Tycker om hur du använder lövet för att illustruera det du berätta ... snyggt !
2007-09-22

  Cris
Mjuk och följsam. Du gör lövet
till liv... ett ensamt löv

det är lite vemod i texten

ibland känner man sig så ensam
trots att man kanske int är det.
2007-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Helena
Helena