Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stilla stående båt

ibland känns det som om jag sitter i en båt
mitt ute i tomma intet
det stora blåa havet

men...
den rör sig inte
den står helt stilla
vinden får blåsa bäst den vill

denna båt
rör sig inte

titta, ser du?
ännu en båt
som inte rör sig

en sådan känsla får jag titt som tätt
tittar jag runt mig, ser jag många andra båtar
fulla av andra individer
med samma ödsliga
tomma känsla

du!
ja, precis du där
kan du inte ge min båt en putt
en liten putt

det är allt som behövs
för att döda denna oumbärliga känsla




Övriga genrer av mfinne
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-11 23:45



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
lustiga båtar!?
man kan tro att de driver med oss...

klar text/metafor som känns igen väl.

varför säger man bara utrycket
\"vi sitter i samma båt\"
när det är något illa, negativt? och aldrig tvärtom.
2007-10-04

  Inkarasilas
Slentrian i vardagen känsla- jo där har vi alla suttit, till slut kommer det nån jävel och blåser till Orkan, då är det skönt att ha det lugnt ibland.. :)
En verkligt fin stämning av tystnad i din text.
2007-09-27
  > Nästa text
< Föregående

mfinne
mfinne