Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hel stad som blundar eller vänder bort huvudet


Staden som blundar

En natt
En natt i fylla, återigen
Som vanligt kommer han irrande in
I rummet

Jag har hört att du sökt lägenhet
Väser han och slår sen till
(hur har han hört det
bara socialen vet ju?)
Slående storleksskillnad 25 cm
Och än fler kilon
De blir inget av med det
Väser han
Fan vad pissnödig jag är
Muttrar han sen

Han går in på muggen
Och hon skyndar sej att ta bort patronerna
Från geväret
Snabbt väcka alla barn
Placera dom i bilen
Alla vet vad det handlar om
Alla smyger

Så hörs råmandet från en ilsken tjur
Den ynkligaste av människor
Den som försöker att tvinga sej kvar
Med skräck, hot och våld
Med 100 tals, kanske 1000 tals
Våldtäkter på sitt samvete

Inte bara våldtäkter
Misshandel av alla former
Fysisk och psykisk
Barn och fru
Hetvatten och stearin
Inget är främmande
Eld och slag….

Han tjuter i högan sky
Kommer ut på trappan, barfota
Lägger an med geväret
Och siktar
Medans hon försöker starta sin gamla SAAB
Så knäpper slagstiftet till
Och med en ilska som inte finns
Ser han att det är oladdat

Barfota i snön
Springer han skrikande
Medans hennes bil startar
Och kommer iväg
Gruset sprutar
Och där står den ynkligaste av människor
Barfota i snön
Med händerna skakande av ilska
Blandat med rädsla

(Men rädslan avtar snart
I Ö-vik ”finns inga problem med
Kvinnomisshandel”
Alla vet det
Men ingen talar om det
Vänner på socialen
Ger de stackars misshandlarna
Sitt \"blinda\" stöd

Tidningen vill inte ta upp saken heller
För allt som skrivs om stan ska var positivt
Så klarar sej de ynkligaste av människor
Undan i den stad
Som försöker ge en så ljus bild av sej själv
Vilken tur att man inte är misshandlad och kvinna
I Örnsköldsvik….)




Övriga genrer av LassO
Läst 495 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-12 08:57



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag delar Ulla Tilemos kommentar här.
Applåd och bokmärke.
2008-06-16

  jasminflowa
SÅ rörande att jag måste gråta lite.
2007-09-13

  Nyfiken drömmare
Mycket bra skrivet!!! Hela din text berör. Jag har jobbat som jourkvinna på Kvinnojouren och då har jag stött på alldeles för många verkligheter som denna men det berör lika mycket varje gång.
2007-09-12

  -Ulla Tilemo- VIP
Bokmärker och applåderar glömde jag säga....
2007-09-12

  -Ulla Tilemo- VIP
Vilken rysare! Ett socialt epos som heter duga. Ingen kan gå miste om på vems sida du står. Ja, ynkliga är dessa misshandlare, men det går faktiskt inte att tycka synd om dem. Jag är obeveklig på den punkten. Och, som sagt, utan medlöpare så fanns det ingen mobbning heller. Dessa fega som aldrig tar ställning. Fler borde göra som du! Försök få in denna fångade verklighet i tidningarna! Du som är man har tagit ställning för kvinnor och barn - KOM IGEN FLER MÄN! Tack LassO....
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO