Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är en tomat, grillad och pudrad med peppar och salt...


jag såg en värld igår
den flimrade förbi mina halvslutna ögon
lite grå, lite tom men den luktade gott

det fanns dock ett par färger i bilden
gröna löv och röda löv och ett par gula... löv
prasslande i varsamt våldsam vind

det var vackert... tror jag
lite åt det underdåniga hållet

jag tror jag ville vara där... fast bara lite

tugga lite bark och gnaga lite löv
konsumera världen helt i små små tuggor

bita livet i småbitar och glufsa i sig allt man ser

som ett vackert skådespel
i groteska proportioner

som en bra bok man aldrig läst
för att man sparar den tills rätt tillfälle
och sedan, helt plötsligt
har den försvunnit
och titeln är som bortblåst
när man går till bokhandeln
för att köpa en ny

så man fortsätter till biblioteket
står där i timmar
funderande om den kanske handlade om mat
eller tigrar
... kanske små små hundar
av porslin

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 168 gånger
Publicerad 2007-09-14 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen