Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonens gryning



Dansar barfota bland guldbruna ormbunkar.
Till tiden före, eller efter, eller tvärtom.
Känner daggens friskhet under fötterna.

Lågt liggande dimmull, sveper och lindar benen.
Håret fladdrar och armarna vajar,
i smäktande rörelser.

Bröst, under konstnärligt smycke, i blommande vagga.
Kinderna glöder i Ordets levande ljussken.
Slungad ur kärlekslängtan.

En vätte, ser förundrad på förlustelsen.
Tankarna går till skaparen och koreografen.
Vem kan innebörden tyda?

Mångtusenden i korus, lämnar stranden i ilfart.
Vackraste ört kan ha gift som förgör.
Bergen i nyckfull gestalt.

Kärleken rinner fort och sköljer bort allt.
Alla varför, får äntligen sitt svar.

Nyckelpigan minglar, för att bli kvitt och dö,
in i det liv som
Är Kärlekens frö.



Britt Gustavsson





Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 220 gånger
Publicerad 2007-09-16 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP