Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Festsången




Kronan är huvudsaken i Bergakungens sal
Skäggiga, med smeknamn,
drömmer kungarna om
återkomstens väntande skatt.

Händerna trummar och fötterna steppar.
I drömmarnas vindlande värld.

Dramat jammar höga toner i skyn,
gungande likt hammocken i gräset.

Spelmanslaget badar i dimslöjan,
skapade in i en del av nejden.

Sporrade av tankar, på gedigna tuvor,
av vallmor, under susande furor.

Smekta av änglavingars fläktar,
rodnar de små solarna sött.



Britt Gustavsson






Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2007-09-24 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP