Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För mig är det så iallfall


Meningen med livet

^^ ^^ ^^
Gode gud
tack för att du gör mig
starkare i motvind
där jag inte alltid
förstår, varför människor
missförstår mig?

Tack för att min tro
till dig
då stärks
även om min kropp
och mitt sinne
då ofta är svagt

Tack för att du
visare mig
djupare meningar
och inre svar
på varför jag
aggerar och säger
på de sätt
just då

Tack
för att du
låter mig känna
att jag inte måste
ha allas
uppskattning jämt
Att jag duger bra
ändå

Det var ju en
av få smärtsamma
löften du gav, att jag
som kristen lovas
bli ifrågasatt
på grund av
min tro
Nu är jag där

Tack Herre
Du visare mig
modet att våga kämpa
vidare,trots att allt
ifrågasättande
ofta gör mig
jätteledsen.

Kunde Jesus
ta människornas avsky
och spe både innan
han hängdes på korset,
och efteråt med
Så kan jag också
ta litet hack och mobbning
för han är min stora
förebild!

Tack
för att du visar mig
din inre kärlek
via din bok bibeln!

Amen

^^ ^^ ^^




Fri vers av Viktoria Olausson
Läst 565 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-25 08:29



Bookmark and Share


  P o e t r y S o f i e
Underbart fin dikt. Det flyter på hela tiden och man tröttnar inte på att läsa den innehållsrika texten. Bra gjort! God bless
2007-11-23

    ingvar VIP
Tack Viktoria Olausson för denna, så ytterst viktiga dikt med sitt djupa innehåll. \"Det ska gå tjänaren såsom hans Herre\". Allt gott.
Ingvar
2007-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Viktoria Olausson
Viktoria Olausson