Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom



Genom de höga grenverken
silas tungt från lätt

mörkt från ljust
ja från nej och tvärtom

så att tyngdlagen vacklar
faller uppåt neråt inåt utåt

framåt bakåt hitåt ditåt
bortåt och nära

för oss alla och envar som
sträcker ögats fokus

bortom



Under de låga rotverken
sållas lätt från tungt

ljust från mörkt
nej från ja och åter

Så att tyngdlagen fäster
gräver neråt uppåt utåt inåt

bakåt framåt ditåt hitåt
nära bortåt

för oss alla och envar som inte
sträcker ögats fokus

bortom




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 356 gånger
Publicerad 2007-09-28 13:42



Bookmark and Share


  Anette Blomberg
Tack Silene, för din reflektion. Tankarna vi bär fastnar antingen i rotsystemet eller når kronans grenverk. Somliga tankar är dock så storsinta att de far vidare, vidgar synsättet. Förhållningssättet. Antingen håller man sig rotad i den snåla sfären, eller blickar uppåt, utåt, framåt och (inåt) för generositetens skull.
2007-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg