Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men vet att alla älskar mitt påtvingade lugn


Det finns ingenting, ingenting alls
paketet som aldrig öppnades i julas är tomt nu
bananerna som aldrig åts eller slängdes är urgröpta
huvudet är en centrifug, hjärnan är saft

allt är tomt, jävligt tomt

inte ens andetaget sparat för "ett speciellt tillfälle",
inte ens dess skugga...
den som målades upp på väggen bakom spisen, är kvar

så håll andan litegrann, tänk inte på det... det utförda
det världen har tvingats göra
för att den hotades, för att den skrämdes

ödet blev skymfat och ödet sprang bort, långt bort

det finns ett meddelande sparat för detta tillfälle
endast för detta nu och ingenting alls

ingentinget lämnades självklart kvar, dess kalla och hårda
den icke-existerande viljan och negerade tanken som flödar

det ingenting vet något om, ingenting tror...

existens är ingenting, ingenting... mindre värt än stoft

världen är lättskrämd men det är oviktigt nu

ta vara på tomheten, det är allt som finns kvar...
när ingenting är precis allt du har kvar...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 170 gånger
Publicerad 2007-09-28 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen