Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svår


Långt, långt därinne
Som en kärna i en skrumpnande fallfrukt
Kränger jag mellan de omgivande väggarna,
Med fötter och händer insnärjda
I ångestens kokande nät
Kommer inte ut

Och *vill* jag ens komma ut då,
Frågar kanske Du.
Och alla lagren av skal;
Ett överambitiöst skydd emot besvikelserna
Utgången doldes, byggdes med tiden igen
Av rädslor, kontroll och brist på tillit.

Ja, visst vet jag att jag är svår
Visst begriper jag det.
Att jag har blivit förgrämd och hård
Och glömmer,
Inte orkar,
Inte vågar
Se vad som kunde vara vackert här

Hur ska Ni kunna se mig?

Förlåt mig. Jag ber.




Fri vers av Effell
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-29 13:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
bokmärker även denna text, denna gång dock för att kunna läsa en annan dag
2007-10-10

  Just Emotions
jag är stum av beundran.. STOR APPLÅD*
2007-09-29

  Rakel Lorner
Det här blir en kommentar på innehållet och inte texten i sig: Med så tydliga konturer på processen så tror jag nog att det kan bli begripligt för omgivningen. Det är smärtsamt och tungt, men mest smärtsamt för kärnan/fallfrukten. Bort med skulden. Det finns alltid en begriplighet bakom varför det blir som det blir.

Ett överambitiöst skydd emot besvikelserna
Utgången doldes, byggdes med tiden igen
Av rädslor, kontroll och brist på tillit.

Men det är föränderligt! Vissa omgivningar är mindre rädda än andra också. Det gäller att vara i situationer där livets svårighet inte kommer som en chock för folk utan är en naturlig del av livet. Då blir det inte alltid mindre svårt, men lite mindre exkluderande.

Hejja!
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell