Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ska inte störa grannarna.

Han brukar gå ut starkt, ovanligt starkt. Det är alltid vanligt med ovanligheter i hans närhet.
Det första intrycket brukar vara så tumultartat att han känner sig nöjd, och går därför in igen.
Då han kommit in drar han upp rullgardinen och öppnar fönstret, och låter solen lysa honom i ansiktet. Han vill utbrista \"Åhh, vilken härlig dag!\" men är rädd att störa grannarna.

Förutom rullgardinen och lite andra ströföremål finns det också en balkong i hans lägenhet. Idag är han på bra humör, så för ovanlighetens skull väljer han att vara förutsägbar och göra det han alltid gör. Han traskar runt naken i sin lägenhet och tittar nyfiket på grannarna på andra sidan gården, för att till slut sjunka ner i sin soffa och onanera till någon repris av \"Vänner\". Då han är klar ställer han sig naken på balkongen och röker. Han är nöjd.

\"Om man skulle ta och gå ut svagare imorgon\" tänker han förstrött och klämmer lite i sitt könsorgan. \"Det är ju bäst att inte störa grannarna.\"

Ofta har han små funderingar ute på balkongen. Vid speciella tillfällen kan han låta tanken flyga, och det har ibland gått så långt att han nästan bestämt sig för att inte gå ut alls dagen därpå, men det skulle säkert göra grannarna oroliga, kanske till och med.. störa dom?
Bäst att göra det enda rätta, tänker han, och göra som man brukar. Gå ut starkt, för ovanlighetens skull.




Prosa (Prosapoesi) av Stellan Johansson
Läst 420 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-30 02:07



Bookmark and Share


  Gronia
Rolig! Välskriven, utöka den :) Men välskrivet menar jag bland annat språket, du har en skön stil, det är som att läsa en tanke...
2008-05-18

  enaning
very well. vill höra mer av den här karaktären, för det är sådana här karaktärer jag gillar! lite som min kvinna i soppåse, starkt och mjukt, porslinskatt... fast något skiljer sig jag kan inte sätta fingret på vad. men har du en teori så är den välkommen.
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Stellan Johansson
Stellan Johansson