Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idén kom en sen torsdagskväll när jag jobbade sent med att sitta vakt och lyssna på ett kommunfullmäktigesammanträde (så att allt gick som det skulle). Var inte hemma förrän 21.45 eller något i den stilen.


Bromsljus

Jag gick och jag gick och plötsligt kom en dörr.
Ett fönster ut mot världen jag aldrig sett förr.
En domnande känsla letade sig fram
han kröp, han viskade, han hann alldeles fram.
Mina ögon sov fast jag var fullt och fritt vaken
det var som den där känslan av måsar på taken.
De kröp, de viskade, de hann alldeles fram.

Jag är svag, alldeles för svag.
Kryper in i mitt skal, hemtrevlig och sval.
Jag kan inte stanna kvar
behöver krypa in i mitt skal, jag är för svag.

Jag sakta saktade ner när bromsen föll till golvet
Hjältar och fiender diskuterade lugnt runt runda bordet.
Ett domnade ljud letade sig fram
det kröp, det viskade, det hann alldeles fram.
Mina öron bommade igen men släppte förbi vissa.
Ett gammalt piano-solo ljög om att löven börjat prassla.
De kröp, de viskade, de hann alldeles fram.

Jag är svag, alldeles för svag.
Kryper in i mitt skal, hemtrevlig och sval.
Jag kan inte stanna kvar
behöver krypa in i mitt skal, jag är för svag.

Jag kröp, jag viskade, jag hann alldeles fram...




Fri vers av Fredrik Westrin
Läst 318 gånger
Publicerad 2007-10-06 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westrin
Fredrik Westrin