Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonskuggans sång


Neptunus lavendelblå fridshav flödar. Livet lösgör
sig och lägger sitt universiella pussel.

Aftonskuggan sjunger i Sparvögas höstgula forum,
när Sjöjungfrun leker sin ystra kärlekslek.

Huldran håller värmen dallrande i skogsbacken
och fläktas av kvällningens svalka.

Blodet pulserar genom venerna, till och från hjärtat,
och vulkanerna slungar ut sitt fyrverkeri.

Västlandets varma vatten sjuder och ångan stiger
likt en rökpelare.

Neptunus lavendelblå fridshav flödar och det förlösta
livet ligger uppenbarat i globalt perspektiv.



Britt Gustavsson







Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 288 gånger
Publicerad 2007-10-11 09:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP