Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malmö när du regnar.

 

Malmö när du regnar över mig,

sköljer ner mig i avloppet bland

cigarettfimpar och avhuggna kärleksbrev

 Sten som doftar spontant av vattenparfymer och inplastade fotavtryck, hur du under mig och viskar små ord av gravitationskraft,

kollison, kollision mellan regndroppar och asfalt,

(mellan mig och dig)

och du vet när jag cyklar i motvind

hur mycket jag älskar att få regndroppar att fastna på

underläppen

och sopa in dom i munnen med läppsiftsfriktion,

 kollision, kollison.

 

 

(du ger mig whiplashskador)

 




Fri vers av Sofiapoema
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-17 14:39



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Man bara baxnar än en gång: hur är det möjligt att något så ungt kan åstadkomma något så moget? Här har vi en helt \"färdig\", purung diktare, som nog ändå måste sägas redan nått \"proffs-klassen\"..
Ingvar
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema