Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gässens sång


Jag såg gässen igår, när de flög över det heliga berget,
i charmfull formation med jublande läten.
De flyger så vackert i triangel och sjunger
med inslag av trumpetens toner.
Eller är det deras samtal
som gör musiken?

I morse när jag låg i min bädd, hörde jag gässen flyga
över det heliga berget.
Såg i mitt inre spetsbergets färgprakt i höstskrud,
med fallande löv likt oblat,
matchande gässens
röda, gula och
vita nyanser.

Gässen har valt sin färdväg över det heliga berget
eftersom de anser det värdigt att besjungas.
Barnen har rest en hydda bland de helgade
träden.
De förtjänar att bygga på den
gudomliga jorden.


Ser i mitt inre aktiviteten bland stock och sten
och gässen som flyger där över,
med strupar fulla
av helgelse.


Britt Gustavsson






Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-26 16:27



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
G ode tid, gässen, de vilda
Ä lskar dom, när de bilda
S å sköna flygsvängar, på himlen grå
S å då, blir himlen för mig, ändå: B*L*Å!!!
2007-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP