Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland har man inga känslor utom kärleken till hösten och hallonkräm


Löven leker med mina drömmar

Löven leker

med mina drömmar

virvlar runt

på osedllig manér 

På väg hem

en sällsam morgon

 

En blank känsla

som lämnar hål

för omvärlden

att krypa igenom

 

rosorna jag brukar

plocka utanför fasaden

har vissnat bort

väntar

på bättre tider 

 

en gammal dam

håller hårt i handväskan

plirar nyfiket

på flickan i pojkfrisyr

som påminner henne

om kriget

 

en ung kvinna vinglar fram

på dyra styltor

och tänker endast

hur skon skaver

på autoriteten 

 

bladen virvlar över kullerstenen

som om svunna tider

stigit upp ur graven

 

men ansvar

som anständig kvinna

med blida händer

och tysta leenden

 

inget jag förnimmer

eller önskar 

det enda jag tänker på

är ett paket hallonkräm 

och nästa utmaning 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 461 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-28 12:09



Bookmark and Share


    White as a star
:) Ler av denna dikt :) Jättebra skriven.
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower