Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid midsommartiden 1986 satt jag en dag i Lyckå slottsruin och åt mina utfärdssmörgåsar, och skaldade som följer:


Från Blekinge - Lyckå slottsruin


Låt drömmarna fara
i slottsruinen
där maskrosor pryder gårdens grus.

Låt drömmarna fara
med småfågelspladder -
syrenerna blommar vid nästa hus.

Fast makten gick under
och murarna föll -
syrenerna doftar och dagen är ljus.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-27 21:31



Bookmark and Share


  vera gade VIP
En lyckans dag förmedlar du.
Men Lyckå - kan det stamma från "lycka=inhägnad," som många andra bynamn eller kanske" böja sig " efter å-loppet som ringlar sig ända uppifrån Kosta och ner till Lyckebyviken. En tur man skulle vilja ge sig ut på!
2008-08-28

  Jessica Ebbesson
Fint skaldat! Hör historiens vingslag..
Gillar uttrycket 'småfågelpladder'.
2008-08-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lätt att drömma
sig bort i en slotts-
ruin... Med lite fantasi
kan få till, vad man vill...
Men berätta var låg
Lyckå Slott, vid Lyckebyån...
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP