Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fler frågor än svar

Hur ska jag bli fylld?
När det som finns inne
Förtär mig

Hur ska jag välja vilken väg jag ska gå?
När jag inte längre kan sväva ovanför
Och när det finns hundratusen vägar
På varje markyta
I miljoner olika höjder

Måste jag vara tom nu?
Måste jag bygga min värld från grunden?

Måste jag själv måla gränsen
Där jag tar slut och resten börjar?

Är det dags att riva mina streck?
De där som delar upp
De som är som mig eller av annan sort

Det fungerar ju ändå aldrig

Jag älskar de jag menar att kalla fiender
Och hatar de jag menar att kalla vänner

Jag kan inte ens stå
Vid min egen sida
Splittrad och trasig

Hur ska jag bygga min värld
Av splitter?

Det går inte att bli lycklig
När man lever i lögner
Men skymtar sanningar




Fri vers av Pascali
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-16 12:21



Bookmark and Share


    NoShiningHalo
gå inte på stigar som andra skapat
utan gå där det inte finns något spår och lämna ett spår efter dig
2008-11-20

    användarvänlig
Tycker du fångar den här tidens alla utbud och även det komplexa med att "välja" väg. Intuition. Ärlig naken bön. Kan vara något.
2008-11-18

  Nina Ahlzén
men det är frågorna som är viktigast, så väl du beskriver vilsenhet, att hitta sig själv, går det..."Jag kan inte ens stå
Vid min egen sida", slår hårt, och jag tror många känner igen sig. Bra!
2008-11-16

  Larz Gustafsson VIP
Hoppas du inte hatar mig...*L*

Det finns en objektiv sanning.
Och det finns en väg som leder till livet.
Om detta kan jag mitt i min bristfällighet bära vittnesbörd.
Sedan är det upp till den som läser/hör att ta ställning.
Bevisa något kan jag inte.
"It´s the operator´s job, not mine" (X-Ray Spex)
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Pascali