Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgård, del två

Kopparkärlets vattenspegel
är ett blåmärke
mina läppar nuddar ytan
Att svälja stillastående vatten
är som att ta döden i sin mun.

Jag har mätt upp solurets positioner
och korsat stigarna otaliga gånger
mot eftermiddagen
kommer jag ändå att förbli hängande
som gullregnet i dess klasar.

De har klätt mig i vitt
jag vandrar ut med solurets diagonal;
vid mulet väder stannar tiden.
Långsamt mognar frukterna och dallrar
de slår mot mina tinningar




Fri vers av Edith
Läst 419 gånger
Publicerad 2005-05-08 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edith