Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt inspirerad av Campanis kritik av min dikt \"Händer - Din huds minne\"


Den första fjärillens färg

I kroppen lagras minnen
minnen som antingen lyfter vår blick till ljus
eller böjer vår rygg mot jorden

Minnen - mer eller mindre smärtsamma.
ett skrubbat knä vid våra försök att cykla
glömdes fort då vinden sedan sjöng i våra öron

Den första fjärilens färg i vårens tid
fyllde vår förtröstan med hopp om den var ljus
eller lät oss dra på munnen åt sådant skrock om den var mörk

Kanske läker inte tiden alla sår,
men ger oss tillfälle
att vänja oss vid smärtan.




Fri vers av Bizon
Läst 266 gånger
Publicerad 2005-05-09 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon