Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regression i jagets tjänst

Ikväll frossar jag
i oansvarets jästa fruktsaft
vars ekfat travas
just intill min spontanitet

Inatt vräker jag
mitt pliktfascistiska överjag
och lämnar det
helt åt sig själv

Framåt gryningen
skålar jag med Bacchus
och jag tungkysser Dionysos
så att präktigheten
utplånas av äckel




Fri vers av Kikhorion
Läst 375 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-02 00:02



Bookmark and Share


  Connie
Begären kommer före jaget och vill ha tillfredsställelse. Och när vi tror att vi har dödat ett begär med viljan visar det sig bara att begäret fortsätter att sträva efter tillfredsställelse, fast på ett nytt sätt. Så om vi tar bort ett problem så uppstår det i stället två nya. Så vi kan lika gärna behålla de gamla.

Tänker du ge nåt Nyårslöfte ;)
2007-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Kikhorion
Kikhorion