Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ljuset av reinkarnation

Vem var det som omsorgsfullt placerade mina skor
i pudersnö
och gav mig valet att inte äta kött?
Jag stekte mina morötter
noggrant
Hur kom det sig att mitt liv fick kretsa kring måsten
och vilja
medan ditt ständigt blev en kamp för överlevnad?
Du lärde dig att springa
osynligt

Jag vandrar min väg med ett mål om förverkligande
en ständigt dröm om att bli någon speciell
någon vacker, någon framgångsrik, någon känd

Du vandrar din väg med ett mål om förverkligande
en ständig dröm om att bli någon speciell
någon stark, någon begåvad, någon sedd

Vem höll i tombolan när vi föddes kära syster?

Vem lät dig växa upp i skuggan av ett sönderbombat
hem
med handen tryckt mot hjärtat?
Du kunde höra det
slå
Hur kommer det sig att du såg stolthet
i skolgången
medan jag drömde om kommande sovmornar?
Jag bäddade min säng
sporadiskt

Jag späder ut mina dagar med drömmar
En förhoppning om en lycklig framtid
Att bli berest, att komma längst, att dö älskad

Du späder ut dina dagar med drömmar
En förhoppning om en lyckad framtid
Att få utbildning, att hitta hem, att leva älskad

I ett lotteri är niterna fler än vinsterna
ändå
i ljuset av reinkarnation
tror jag på ett bättre liv
nästa gång
Du vet oddsen
kära syster




Fri vers av HQ
Läst 492 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-03 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ