"den oersättliga tiden flyr"

Vergilius

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"den oersättliga tiden flyr"

Vergilius




Sekunden Senare




fugit irreparabile tempus

sekunden senare är allt förbi

anar bråddjupets önskan
om att få sluka mig

upplösas i mörker
utan tid

utan rum

oersättliga är de sekunder som passerar

i samma stadiga flöde

osedda anonyma

obemärkta
så sparsamt uppskattade

 

sekunden senare
är allt förbi

det enda som återstår

är det trasiga glaset under mina
blödande fotsulor
mina svarta ögon

smärtan
som fångas upp av de sekunder

som just passerat

blir till minuter, dagar, år

 

irreparabla sekunder på flykt

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-08 12:30



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ser filosofiska funderingar om tid och tids vara; om att vara ta på livet under alla de sekunder som svindlar...verkligt god poesi...
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol