Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän granen

Granen ser slaktad ut
ligger sorgligt med grenarna
nedåt mot marken
därutanför

är jag en femfemma
som lider med granen
känner stor sorg för
den som växt så trofast
utan minsta barkborre
i kroppen

Strax efter detta
får jag smärta i ett ben
och blir liggande hjälplös
på köksgolvet
där jag sett granen
från mitt fönster

Betyder det
att jag är i symbios
med de taggiga träden

Stukad skriker jag
efter kryckor

Det har vi fått båda två nu
men så mycket har jag förstått

Min vän granen
och hans kumpaner
på gårdarna häromkring
blir inte friskskrivna
Kommer inte att kunna
arbeta mer

På natten drömmer jag
att jag arbetar på sjukhus igen
Är då m y c k e t lycklig




Fri vers av Kim VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-11 19:28



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ser en sökandens röst med metaforer av barr, grenar och granar..
den skogens gemenskap som splittras när julgranen förs till människoboningar ...
2007-12-15

    Issand.
bra på så många fina sätt,
speciellt
\"Min vän granen
och hans kumpaner
på gårdarna häromkring
blir inte friskskrivna
Kommer inte att kunna
arbeta mer\"
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP