Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kassandras ord till Apollon

Apollon, visst hör du en oren ton?
Vi behöver en ändrad situation
  du och jag
    här och nu
behöver en form av interpunktion
kommatering och livsinjektion.

Läppar slåss om sin bakgrundsbelysning;
vinnaren vinner sitt hjärtas frysning
till temperaturer lägre än noll
total kontroll
en chans att spela en annan roll
fokusera på variation
  du och här
    jag och nu
ingen förklarar det bättre än du:
jag vill inte vara din brandstation;
elden har slocknat i vår passion
läppar slåss, sliter sig loss
ett falskt alarm för en tändsticksbrand
vi blev en bekvämlighetskonstruktion.


Våra läppar har tappat sin konjunktion.
Apollon, visst tystnar vår orena ton?




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund