Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små blyga tankar

Små, blyga tankar fyllde hans huvud till bristningsgränsen. Nerifrån och upp tog de över honom, upp till tinningarna och förbi gränsen för vad han trodde var möjligt.
När han insåg det häpnade han och ställde sig med huvudet uppåtböjt, lät sig förundras över hur de fortsatte uppåt. Staplade på varandra sträckte de sig mot den blå himlen som ett vingligt, osynligt babels torn.
Det smärtade honom att se sina tankar lämna honom på det sättet, hur de förtärde honom, hur tyngden från den stigande pelaren blev större och större. Det var som om de använt hans kropp som en språngbräda för att ta sig någon annanstans, långt bortom hans förmåga att tänka. Dög inte hans sinnesvärld ens åt små, blyga tankar som hans egna?
Han beslutade sig för att något måste göras. Med ett snabbt kliv åt sidan slet han sig loss, hans roll som språngbräda hastigt upplöst. Han lät den tunga pelaren dimpa ner i backen, han kunde tydligt höra hur dess känsliga struktur bröts upp och hur hans tankar slogs sönder mot den hårda marken.
Tysta skrik hördes från de förvridna små tankekropparna då de sakta upplöstes. Sviken av sina tankar och förådd av sina handlingar, spottade han i marken och gick därifrån.




Prosa (Novell) av Stellan Johansson
Läst 413 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-23 23:59



Bookmark and Share


  Maija
Jag tänker litegranna på Sokrates (?) tankar om idévärlden. Att din huvudpersons tankar lämnar honom, sträcker sej mot himlen för att hitta hem i deras renaste form. Lite tragikomiskt att din karaktär nekar dem det.

Du leker med orden lika luftigt och lätt som Mozarts staccaton. Jag gillart!
2008-05-13

  enaning
åh! ah! det här är så bra. det är det här du är ämnad för att skriva.
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Stellan Johansson
Stellan Johansson