Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan hörsel

 

varje blick jag möter
lämnar ut, berättar om ett liv
behov utan mål, mening utan lust
torrt, det är så torrt

ögon som skriker ut
sin egen plåga för mig, bara för att
jag råkat möta blicken

glömt att titta bort

ibland orkar min blick inte lyssna
jag flyr bort med blödande ögon
tittar stint ner i marken
önskar mig långt bort

jag fokuserar på avlägset flygplan
fullt av förväntansfulla människor
på väg genom vita cumulus
sina problem lämnade hemma
i flygstolen landar längtan

sand mellan tår
noppiga badkläder

i kassan möter jag
tusen svarta ögonpar
de viskar saker
till min överhettade hjärna
jag tittar bort
ner

låtsas upptagen
slänger varor som krossar varandra
i sladdrig plastpåse
känner att jag sviker, sviker
men mina intuitiva ögon orkar inte
orkar inte höra
mer

genom mina ögon bryts
ljuset, som en lins
tillverkad av andemeningar
fokuseras orden
bort
mot andra sidan

någon annan
är min förhoppning
någon annan öppen själ
kanske hör
bemödar sig att höra

så jag gör 
allt
jag kan
för att slippa
ta emot mer av det skadade

mina ögon
orkar inte höra mer

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-26 00:52



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Fantastiskt bra text! Och visst lyssnar vi med ögonen också, typ hela tiden och ofta fast vi inte ens vill!
2007-12-26

  Inkarasilas
Blundar stenhårt och kollar inåt, inget vackert där inte, det är din text, som en slägga av ord, snyggt som ssssssatan.
2007-12-26

  Lejonhjärtas poesi
Intressant text och med ögonen kan vi undvika att höra då vi antingen blundar eller tittar bort. Med hörseln kan vi dock inte göra det hörda osett och inte undvika eller ens flacka ohörande med öronen tvärtom vi ser med våra öron vare sig vi vill eller inte. Bravo!
2007-12-26

    papillon
- Men mina intuitiva ögon orkar inte
orkar inte höra
mer -
vilken intensiv bild av smärtan och skammen över att bara inte orka se en enda fasa till, ingen längtan till något /i stället/ - bara att få slippa de viskande ögonen. Naken känslighet är en tveeggad gåva...
Urstark text med effektivt använda upprepningar som hammarslag.
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol