Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnären heter Kjerstin Krantz och vill ni se fler alster så gå till

svenskakonstnarer.se




Sigurd på Gnitaheden

 

Guld i gäld till Reidmar giva

att täcka Utter in och ut

 

-Ge mig älvarnas eld kvad Loke

 

Förblindad, bländad Fafne blev

drog bort allt guld i drakehamn

 

Fafnes bror och Sigurds fostre

smeden Regin svärdet smitt

 

Gram i hand och Grane därunder

skulle de tvenne draken döda

 

Sigurd stack med svärdet Gram

huggen, död draken Fafne

 

-Stek hjärtat men smaka inget, Regin bad

 

Sigurd stekte Fafnes hjärta

brände fingret och smakade blod

 

Fåglalåt han strax förstod

hörde mer än han ville höra

 

-Regin du hycklande fostre du måste dö!

 

Verket var gott verkat

guldet på Grane stuvat  

 

red så Sigurd bort

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 815 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-29 18:53



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
En fantastisk saga.
Lider lite av ordet \"och\" som sällan behövs.
Sista versen t.ex., jag tycker den har för många småord:

Verk gott verkat

guld på Grane stuvat.


Så red Sigurd bort.

Likadant:
Giv mig älvars eld, talade Loke.

Men som sagt!
Väl skrivet!
2007-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP